Kanada, yaşlanan CP-140 Aurora filosunu güncelliyor! Boeing ve Bombardier Rekabet Ediyor - Kanada Haber Haberin Türkçe Tonu Kanada, yaşlanan CP-140 Aurora filosunu güncelliyor! Boeing ve Bombardier Rekabet Ediyor - Kanada Haber Haberin Türkçe Tonu 

Kanada, yaşlanan CP-140 Aurora filosunu güncelliyor! Boeing ve Bombardier Rekabet Ediyor


Ottawa'nın Kanada Çok Görevli Uçak girişimi için tüm gereklilikleri karşılayıp karşılamadığını değerlendirdiği Boeing'in P-8A Poseidon'u ile Bombardier'in General Dynamics ile ortaklaşa geliştirdiği ileri teknolojili uçak önerisi arasında yoğunlaşıyor.
Kanada, yaşlanan CP-140 Aurora filosunu güncelliyor! Boeing ve Bombardier Rekabet Ediyor

"Kanada, yaşlanan CP-140 Aurora filosunu modernize etmeye çalışırken, havacılık ve uzay endüstrisindeki rekabetin odağında olan soru, bu kazançlı sözleşmeyi kimin alacağıdır: Boeing mi yoksa Bombardier mi? Tartışma, Ottawa'nın Kanada Çok Görevli Uçak girişimi için tüm gereklilikleri karşılayıp karşılamadığını değerlendirdiği Boeing'in P-8A Poseidon'u ile Bombardier'in General Dynamics ile ortaklaşa geliştirdiği ileri teknolojili uçak önerisi arasında yoğunlaşıyor.

Boeing'in köklü Kanada tedarik zincirinde yer alan Heroux-Devtek şirketinin CEO'su, Poseidon'un operasyonel hazırlığı nedeniyle övgülerde bulunuyor, ancak Bombardier, uçağının ekonomik faydalarını vurgulayarak açık rekabet için aktif bir şekilde lobi faaliyeti yürütüyor. PwC raporuna göre, Bombardier'in sözleşmesi Kanada'nın GSYİH'sini 2.8 milyar dolar artırabilir ve 22,650'den fazla istihdam yaratabilir.

Boeing, sözleşmesinden kaynaklanan ekonomik faaliyetlerde yaklaşık 10 milyar dolar öngören bir çalışma ile karşı çıkarken, sektör uzmanları ve KF Aerospace gibi şirketler, Poseidon'un müttefik operasyonlarda kanıtlanmış performansını destekliyor. StandardAero, Poseidon motorlarının potansiyel bakımı konusunda iyimserdir ve bu da Boeing'in geçmişteki sorunların üstesinden gelme kabiliyetine olan güvenin bir göstergesidir.

Ontario'dan Doug Ford ve Quebec'ten François Legault gibi siyasi liderler, ihale sürecinin adil olması çağrısında bulunurken, McGill Üniversitesi tarafından yapılan bir analiz, CP-140'ın 2030'da emekliye ayrılacak olmasına ve beklenen bakım zorluklarına işaret ederek durumun aciliyetini vurguluyor.

Rekabet kızıştıkça, her iki havacılık devi de Kanadalı karar vericileri kazanmak için güçlerini sergiliyor. Bu ihale savaşının sonucu sadece Kanada'nın askeri yeteneklerini şekillendirmekle kalmayacak, aynı zamanda ülkenin havacılık ve uzay endüstrisi için de önemli ekonomik sonuçlar doğuracaktır."

Tepkileriniz Nedir?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0


Bir Yorum Yaz




Bu site çerez kullanıyor. Siteye göz atmaya devam ederek çerezleri kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Şartlar ve Koşullar